Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
3 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
2 st | Gul lök | |
1 st | Färsk timjan | |
1 st | Basilika - färsk | |
3 dl | Vatten | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
2 msk | Smör | |
1 st | Lagerblad | |
1,5 msk | Strösocker | |
1 st | Vitlök | |
990 ml | Krossade Tomater | |
2,5 st | Hönsbuljong | |
1 krm | Svartpeppar |
Hacka och fräs löken mjuk i olja eller smör i en kastrull. Lägg i örtkryddorna som får fräsa med en stund.
Häll i vinet så att det fräser till i grytan, i med tomater, vatten, buljongtärningar, hackad vitlök (en klyfta), socker och lagerblad. Låt soppan koka sakta i 20-30 minuter. Fiska upp lagerbladet, mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
Tillsätt grädden och låt småkoka ytterligare 5-10 minuter. Ta några tag med pepparkvarnen och klipp gärna i rejält med färsk basilika innan soppan serveras. Smula dessutom i mer torkade örtkryddor om du tycker att det behövs.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria