Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
2 tsk | Vaniljsocker | |
2 dl | Vispgrädde | |
100 g | Färskost Naturell | |
Frosting | ||
50 g | Smör | |
100 g | Färskost Naturell | |
0,5 st | Lime | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
4 dl | Florsocker | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
3 dl | Strösocker | |
1 tsk | Kardemumma Mald | |
1 tsk | Kanel Malen | |
2,5 tsk | Bakpulver | |
3 dl | Vetemjöl | |
0,5 st | Lime | |
3 st | Ägg | |
5 dl | Morötter | |
1,5 dl | Solrosolja |
Värm ugnen till 150 grader.
Dela morotstårtan längs efter på mitten. Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med vaniljsockret.
Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sikta florsockret i en skål och rör ihop med övriga ingredienser. Använd sedan en smörkniv, spatel eller slickepott för att bre frostingen över morotstårtan.
Riv morötterna fint. Vispa ägg och strösocker tills det blir vitt och fluffigt.
Bred fyllningen på den ena bottnen och lägg sedan över den andra.
Frosting:
Toppa med limezest, strössel, små morötter av t.ex sockerpasta eller något annat passande.
Rör ihop alla torra ingredienser och blanda ihop med ägg/socker.
Häll ned oljan, rivna morötter och juicen från ca 1/2 lime smeten och blanda ihop.
Häll smeten i en springform, ca 24 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter, känn efter med en potatissticka så att morotstårtan är färdiggräddad, om den är kladdig kan det hända att den sjunger ihop i mitten. Låt svalna.
Fyllning:
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria