Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Soppa | ||
| 0,5 st | Fänkål Färsk | |
| 1 l | Vatten | |
| 2 tsk | Örtagårds Krydda | |
| 2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 2 st | Vanliga Tomater | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 0,5 g | Saffran | |
| 200 g | Räkor Skalade | |
| 1 st | Lagerblad | |
| 225 g | Musslor i Lake | |
| 2 st | Fiskbuljong | |
| 400 g | Torskfilé | |
| Aioli | ||
| 1 st | Ägg | |
| 2 dl | Matolja | |
| 1 tsk | Flingsalt | |
| 1 klyfta | Vitlök | |
| Bruschetta | ||
| 50 g | Smör | |
| 1 klyfta | Vitlök | |
| 1 st | Baguette | |
Soppan: Strimla purjolök och finhacka fänkål och tomat. Fräs i olja. Tillsätt vatten, buljongtärningar, saffran och lagerblad. Sjud i ca 10 minuter. Gör under tiden aiolin (se nedan).
Dela fisken i kuber och tillsätt i grytan. Sjud i ytterligare 7-8 minuter. Förbered under tiden bruschettan.
Smaka av med örtkryddor och créme fraiche (1-2 dl). Tillsätt musslor och räkor. Låt allt bli varmt. Servera med aioli och bruschetta.
Aioli: Knäck ägget i en smal skål/bägare. Tillsätt vitlök och salt. Mixa med stavmixer. Häll i oljan (1-2 dl), lite i taget, tills aiolin har en tjock konsistens.
Bruschetta: Pressa ner vitlöken i smöret och rör ihop. Skiva baguetten och bre på vitlökssmöret. Värm under grillen i ugnen i 2-3 minuter tills brödet fått färg.

47,45 kr /kg

783,33 kr /kg

69,90 kr /l

73,90 kr /kg

38,42 kr /kg

35 900,00 kr /kg

368,00 kr /kg

316,90 kr /kg

179,88 kr /kg

4,20 kr /st

217,27 kr /kg

180,42 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

3 737,50 kr /kg

3,99 kr /l

28,95 kr /l

167,80 kr /kg

145,00 kr /kg

