Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 l | Vatten | |
| 25 g | Kantareller Torkade | |
| 4 dl | Arborioris | |
| 75 g | Parmesanost | |
| 2 tsk | Salt | |
| 33 cl | Matlagningsvin Vitt | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 st | Svampbuljong | |
| 3 msk | Olivolja | |
Lägg kantarellerna i blöt i vattnet i 8-10 timmar. Häll av vattnet i en kastrull. Tillsätt salt och buljong, och koka upp. Håll sjudande under hela tillagningsprocessen.
Hacka löken och stek tillsammans med riskornen i olivoljan på låg värme i en stor kastrull tills löken fått färg. Häll i vinet. Låt koka på låg värme tills allt vin kokt in. Rör ner svampen.
Häll över 2-3 dl varm buljong/svampspad och låt koka in. Upprepa tills riset har fått bra konsistens. Rör ner riven parmesan. Servera.

1 Kantareller Torkade Björnmat
1 998,33 kr /kg

68,50 kr /kg

473,00 kr /kg

135,80 kr /l

19,67 kr /kg

5,65 kr /l

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l


