Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad fisk med citronpesto

Ugnsbakad fisk med citronpesto

30 minEnkelt
374,65 kr
4 portioner 70,94 kr per portion
Ugnsbakad fisk med citronpesto

2 mskPesto Röd
1 dlParmesanost
1 tskOlivolja
600 gTorskfilé
2 stCitron
250 gSparris Färsk
6 dlBulgur
200 gKörsbärstomater
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.

2

Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

3

Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter). Skär sparrisen i mindre bitar.

4

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal,sparris och tomater och rör om. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Dekorera med klippt gräslök.

Receptet kommer från "GI för hela familjen" (Ica bokförlag) av Ulrika Davidsson.