Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 dl | Arborioris | |
1 st | Gul lök | |
1 l | Vatten | |
2 tsk | Salt | |
25 g | Kantareller Torkade | |
33 cl | Matlagningsvin Vitt | |
75 g | Parmesanost | |
1 st | Svampbuljong | |
3 msk | Olivolja |
OBS! Vikten för kantarellerna gäller om det är torkade svampar man använder!
Lägg kantarellerna i blöt i vattnet i 8-10 timmar. Häll av vattnet i en kastrull. Tillsätt salt och buljong, och koka upp. Håll sjudande under hela tillagningsprocessen.
Hacka löken och stek tillsammans med riskornen i olivoljan på låg värme i en stor kastrull tills löken fått färg. Häll i vinet. Låt koka på låg värme tills allt vin kokt in. Rör ner svampen.
Häll över 2-3 dl varm buljong/svampspad och låt koka in. Upprepa tills riset har fått bra konsistens. Rör ner riven parmesan. Servera.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kantareller Torkade Björnmat