Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 msk | Kinesisk soja | |
1 st | Ägg | |
0,5 st | Gul lök | |
1 st | Spetskål | |
0,5 tsk | Salt | |
2 msk | Kalvfond Buljong | |
0,5 krm | Kryddpeppar Malen | |
500 g | Blandfärs | |
1 dl | Vispgrädde | |
2 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Gräddsås | ||
0,5 msk | Kalvfond Buljong | |
1 dl | Vatten | |
2 dl | Vispgrädde | |
0,5 msk | Kinesisk soja |
Pilla lös bladen från spetskålen och sjud bladen ett par minuter i saltat vatten. Spara ca 1 dl av vattnet till såsen.
Skär bort den grövsta mittdelen av varje blad.
Skala och hacka löken fint. Blanda ihop färsen med den hackade löken, grädde, ägg, salt, peppar och soja till en lös smet.
Fördela lite av färsblandningen på varje kålblad och rulla ihop.
Värm en stekpanna med smör och stek sedan kåldolmarna runt om tills de fått fin färg. Lägg kåldolmarna i en ugnsfast form med skarven neråt.
Klicka på lite smör och stek i ugnen ca 30 minuter.
Sås Koka upp vattnet tillsammans med grädde, kalvfond och soja. Låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera kåldolmarna med såsen och gärna lingon, inlagd gurka eller steklök.
Näringsvärde: 674 kcal, 30 g protein, 57 g fett, 11 g kolhydrater
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kryddpeppar Malen 40g Kockens
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria