Kåldolmar LCHF
Malin Andersson

Kåldolmar LCHF

1 tEnkelt
373,75 kr
4 portioner72,68 kr per portion
Kåldolmar är en klassisk husmanskost-rätt, här har vi gjort en variant som passar den som äter LCHF. Vill du ha en luftigare färsblandning kan du testa att ha i 1 dl cottage cheese eller lite blomkålsris i smeten.

0,5 mskKinesisk soja
1 stÄgg
0,5 stGul lök
1 stSpetskål
0,5 tskSalt Fint
2 mskKalvfond Buljong
0,5 krmKryddpeppar Malen
500 gKöttfärs - Bland
1 dlVispgrädde
2 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
Gräddsås
0,5 mskKalvfond Buljong
1 dlVatten
2 dlVispgrädde
0,5 mskKinesisk soja
Instruktioner
1

Pilla lös bladen från spetskålen och sjud bladen ett par minuter i saltat vatten. Spara ca 1 dl av vattnet till såsen.

2

Skär bort den grövsta mittdelen av varje blad.

3

Skala och hacka löken fint. Blanda ihop färsen med den hackade löken, grädde, ägg, salt, peppar och soja till en lös smet.

4

Fördela lite av färsblandningen på varje kålblad och rulla ihop.

5

Värm en stekpanna med smör och stek sedan kåldolmarna runt om tills de fått fin färg. Lägg kåldolmarna i en ugnsfast form med skarven neråt.

6

Klicka på lite smör och stek i ugnen ca 30 minuter.

Sås Koka upp vattnet tillsammans med grädde, kalvfond och soja. Låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera kåldolmarna med såsen och gärna lingon, inlagd gurka eller steklök.

Näringsvärde: 674 kcal, 30 g protein, 57 g fett, 11 g kolhydrater

Bild:

Kerstin Eriksson