Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Pajdeg | ||
| 75 g | Smör | |
| 2,5 dl | Vetemjöl | |
| 0,75 dl | Kvarg 10 procent | |
| Fyllning | ||
| 3 dl | Mellanmjölk | |
| 3 st | Ägg | |
| 100 g | Roquefort | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1,5 dl | Riven Magerost | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
Hacka smöret och blanda med mjölet till en gryning massa. Tillsätt kesella och blanda snabbt till en deg.
Tryck ut degen i 16–18 små aluminium formar. Ställ formarna i kylen och låt dem vila i ca 30 minuter.
Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar. Rör ner den rivna osten.
Smula mögelosten och fördela den i aluminiumformarna. Häll över äggstanningen.
Grädda på 225 grader i cirka 15 minuter.
Bild:
Ann-Charlotte Fägerlind

78,00 kr /kg

13,30 kr /l

4,20 kr /st

399,50 kr /kg

193,00 kr /kg

145,00 kr /kg

8,98 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr