Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 skiva | Formfranska | |
100 g | Färskost Naturell, (1 dl) | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
4 dl | Vatten | |
50 g | Riven Västerbottensost, (1 dl) | |
390 g | Krossade Tomater, (1 paket) | |
1 krm | Cayennepeppar | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 st | Vitlök |
Fräs 1 vitlöksklyft och en hackad gul lök i lite olja i en kastrull.
Häll på krossade tomater 500 gr, 4 dl vatten, en buljongtärning, 1 tsk honung och lite cayennepeppar. Låt sjuda 10 min och tillsätt därefter 1 dl grädde. Smaka av med salt.
Blanda västerbottenosten (75 gr) med färskost (100 gr), timjan och svartpeppar. Lägg röran på fyra skivor formfranska och sätt en brödskiva ovanpå. stek mackorna gyllenbruna och dela på snedden innan servering.
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel