Gå vidare till huvudinnehåll
Tomatsoppa med västerbotten och timjantoast
Hemmakock

Tomatsoppa med västerbotten och timjantoast

5 minEnkelt
158,25 kr
4 portioner 14,05 kr per portion
Tomatsoppa med västerbotten och timjantoast

4 skivaFormfranska
100 gFärskost Naturell, (1 dl)
0,5 tskTimjan - torkad
1 stGrönsaksbuljong
4 dlVatten
50 gRiven Västerbottensost, (1 dl)
390 gKrossade Tomater, (1 paket)
1 krmCayennepeppar
1 dlVispgrädde
1 stGul lök
1 tskHonung Flytande
1 stVitlök
Instruktioner
1

Fräs 1 vitlöksklyft och en hackad gul lök i lite olja i en kastrull.

2

Häll på krossade tomater 500 gr, 4 dl vatten, en buljongtärning, 1 tsk honung och lite cayennepeppar. Låt sjuda 10 min och tillsätt därefter 1 dl grädde. Smaka av med salt.

3

Blanda västerbottenosten (75 gr) med färskost (100 gr), timjan och svartpeppar. Lägg röran på fyra skivor formfranska och sätt en brödskiva ovanpå. stek mackorna gyllenbruna och dela på snedden innan servering.