Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
2 tsk | Honung Flytande | |
1 st | Citron - Eko | |
3 msk | Olivolja | |
1 tsk | Flingsalt | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
2 krm | Svartpeppar | |
Kyckling och spetskålssallad | ||
1 msk | Olivolja | |
75 g | Fetaost | |
800 g | Färsk kycklingfilé | |
1 st | Purjolök | |
15 g | Krasse | |
1 kg | Spetskål | |
65 g | Honungsmarinad |
Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag. Fördela kolen/briketterna i grillen så att du kan använda både direkt och indirekt värme. Lägg fetaosten i frysen.
Kyckling: Blanda kycklingfiléerna med marinaden i en skål.
Dressing: Blanda ihop yoghurt, olja, rivet citronskal, citronsaft, honung, salt och peppar i en stor skål.
Spetskål: Dela spetskålen på mitten och purjolöken på längden. Pensla snittytorna med olja. Grilla kål och purjolök med snittytan nedåt på direkt värme så att grönsakerna får en ordentlig grillyta.
Grilla sedan klart på indirekt värme i ca 20 min tills grönsakerna är mjuka.
Grilla kycklingen på direkt värme tills den är genomstekt.
Skär den grillade spetskålen och purjolöken i bitar och blanda med dressingen. Lägg upp kålsalladen på ett fat och riv över fryst fetaost och klipp över krasse.
Servera den grillade kycklingen med grillad spetskålssallad.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana