Marinerad kyckling med grillad spetskålssallad
Mari Bergman

Marinerad kyckling med grillad spetskålssallad

45 minEnkelt
383,60 kr
4 portioner56,92 kr per portion
Färdigkryddad kycklingfilé är perfekt att lägga på grillen och passar perfekt att äta tillsammans med grillad spetskålssallad. Använd gärna både röd och vit spetskål.

Dressing
2 tskHonung Flytande
1 stCitron - Eko
3 mskOlivolja
1 tskFlingsalt
0,5 dlYoghurt för Matlagning
2 krmSvartpeppar
Kyckling och spetskålssallad
1 mskOlivolja
75 gFetaost
800 gFärsk kycklingfilé
1 stPurjolök
15 gKrasse
2 stSpetskål
Instruktioner
1

Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag. Fördela kolen/briketterna i grillen så att du kan använda både direkt och indirekt värme. Lägg fetaosten i frysen.

2

Dressing: Blanda ihop yoghurt, olja, rivet citronskal, citronsaft, honung, salt och peppar i en stor skål.

3

Kyckling och spetskålssallad: Ta fram kycklingen.

4

Dela spetskålen på mitten och purjolöken på längden. Pensla snittytorna med olja. Grilla kål och purjolök med snittytan nedåt på direkt värme så att grönsakerna får en ordentlig grillyta.

5

Grilla sedan klart på indirekt värme i ca 20 min tills grönsakerna är mjuka.

6

Grilla kycklingen på direkt värme tills den är genomstekt.

7

Skär den grillade spetskålen och purjolöken i bitar och blanda med dressingen. Lägg upp kålsalladen på ett fat och riv över fryst fetaost och klipp över krasse.

Servera den grillade kycklingen med grillad spetskålssallad.