Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
600 g | Laxfilé | |
100 g | Fetaost | |
0,5 st | Citron | |
1 msk | Potatismjöl | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
4 st | Hamburgerbröd | |
1 klyfta | Vitlök | |
4 st | Vanliga Tomater | |
150 g | Färsk bladspenat |
Finhacka laxen eller mixa den grovt. Blanda laxen med salt, peppar, citronsaft och -skal, pressad vitlök och potatismjöl till en färs. Forma färsen till 4 stora biffar (för 4 port). Mosa fetaosten. Blanda osten med yoghurten. Skiva tomaterna. Stek laxburgarna i smör 2-3 minuter på varje sida. Ta upp dem och stek tomaterna. Salta och peppra. Fräs spenaten hastigt. Rosta brödet och lägg på laxburgarna med ostdressingen, grönsakerna, oliver och citronklyftor.
600 g skinn- och benfri laxfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar rivet skal och pressad juice av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 2 msk) 1 vitlöksklyfta 1 msk potatismjöl 100 g fetaost 2 dl matlagningsyoghurt 4 tomater smör 150 g färsk spenat (gärna babyspenat) 4 skivor lantbröd
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
3 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1