Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Botten | ||
2 msk | Sötningsmedel | |
100 g | Smör | |
200 g | Hasselnötter | |
Topping | ||
0,5 dl | Sötningsmedel | |
7 st | Gelatinblad | |
400 g | Färskost Naturell | |
250 g | Hallon Frysta | |
5 dl | Vispgrädde |
Botten Lägg nötterna i en matberedare och mixa till ett grovt mjöl.
Smält smöret i en kastrull och blanda med mjöl och sukrin.
Bred ut hasselnötsmassan i en form med löstagbar kant och platta ut den.
Ställ kallt.
Fyllning Lägg gelatinbladen i lite vatten.
Häll grädde i en skål och vispa den fluffig.
Tillsätt färskosten, sukrin och hjortron.
Blanda ihop ordentligt och häll smeten i formen.
Ställ in i frysen i 4 timmar.
Ta ut en halvtimme innan servering och dekorera med en förpackning blandade frysta bär.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Hallon Frysta 750g Magnihill