Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vitlökskräm | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
BBQ marinad | ||
2 dl | Rött matlagningsvin | |
1 msk | BBQ-sås Hickory | |
3 msk | Rödvinsvinäger | |
3 g | Kanel Hel | |
2 msk | Farinsocker | |
600 g | Oxfilé |
Blanda alla ingredienser till marinaden i en kastrull. Koka upp och låt svalna. Smaka av med salt och peppar. Lägg köttet i dubbla plastpåsar, häll på marinaden och låt marinera minst 30 minuter. Blanda alla ingredienser till vitlökskrämen, smaka av med salt och peppar. Grilla köttet på medelvärme 3-4 minuter på varje sida eller tills inner temperaturen är 55° (rödrosa) eller 60° (rosa). Vid 65° är köttet genomstekt, vänt flera gånger. Låt köttet vila under lock eller smörpapper i ca 5 minuter innan det serveras. Servera oxfilén med krispig grönsallad, vitlökskräm och rostad färskpotatis.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko