Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Falukorv | ||
0,5 st | Purjolök | |
1 dl | Vispgrädde | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Salt | |
2 tsk | Senap | |
550 g | Falukorv | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Färgglad pasta | ||
2 st | Vanliga morötter | |
400 g | Tagliatelle | |
0,5 st | Zucchini |
Korv: Värm ugnen till 225 grader
Skiva korven. Skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
Ta fram en ugnsfast form. Varva korv och purjolök i den.
Ta fram en skål och vispa ihop crème fraiche, grädde, ½ dl vatten, senap, tomatpuré, salt. Smaka av med peppar och häll såsen över korvskivorna.
Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Färgglad pasta: Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Skölj squashen och hyvla med en potatisskalare. Skala morötterna och hyvla även dessa. Låt sedan koka med pastan de sista 30 sekunderna.
Smaksätt pastan med lite olja och flingsalt.
Servera den färgglada pastan med den ugnsstekta korven.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Creme Fraiche 32% 5 dl Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria