Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Till servering | ||
| 1 krm | Flingsalt | |
| 1 tsk | Olivolja | |
| 1 st | Broccoli Färsk | |
| Palsternacksmos | ||
| 4 st | Palsternacka | |
| 1 krm | Flingsalt | |
| 300 g | Potatis | |
| 50 g | Smör | |
| 1 dl | Mellanmjölk | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| Senapssås | ||
| 1 msk | Dijonsenap | |
| 2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| Kassler med päron | ||
| 25 g | Smör | |
| 2 st | Päron | |
| 600 g | Kassler | |
Skiva kasslern. Skär päronen i fjärdedelar, kärna ur och lägg i en stekpanna (tål att sättas in i ugn) eller smord ugnsfast form tillsammans med skivorna av kasslern. Smält smöret och häll på det.
Ställ in i ugnen på 200° i ca 10 minuter.
Blanda samman alla ingredienser till såsen och häll över kasslern och päron. Stek ytterligare 10 minuter.
Skala potatis och palsternackor. Dela i bitar och koka mjuka i ca 15 minuter. Mosa med potatisstöt eller visp tillsammans med smör och mjölk till ett fint mos. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Häll eventuellt i mer mjölk om lösare mos önskas.
Dela broccolin i buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av och droppa över lite olivolja och flingsalt.
Servera kasslern med moset och broccolibuketterna.

67,80 kr /kg

33,90 kr /kg

16,48 kr /kg

13,30 kr /l

69,90 kr /l

21,95 kr /st

19,95 kr /kg

124,92 kr /kg

167,80 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

145,00 kr /kg

34,50 kr

153,26 kr /kg
