Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 4 st | Kycklingfile | |
| 2 krm | Salt | |
| 2 msk | Smör | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 300 g | Spaghetti Dinkel | |
| Topping | ||
| 1 msk | Creme Fraiche Naturell | |
| 50 g | Salami pålägg | |
| 1 tsk | Torkad oregano | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 klyfta | Vitlök Färsk | |
| 1,5 dl | Riven Allerumost | |
| 4 st | Soltorkade Tomater | |
| Tomatsås | ||
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 st | Grönsaksbuljong | |
| 3 klyfta | Vitlök Färsk | |
| 2 msk | Torkad oregano | |
| 500 g | Krossade Tomater | |
| 2 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Chilipulver | |
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 1 st | Gul lök | |
Tomatsås: Skala och hacka löken och vitlöken. Stek på låg värme i olivoljan tills den är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs den en stund på lite högre värme. Tillsätt sedan krossade tomater, buljong, salt och peppar, oregano, chili och honung. Låt koka i 30 min på låg värme.
Sätt ugnen på 225 grader och koka spaghetti.
Topping Finhacka tomaterna, vitlök och salami. Blanda med riven ost, crème fraiche, oregano och lite peppar. Stek kycklingfiléerna i smör, salta och peppra. Strö på toppingen och gratinera med övervärme eller grill tills osten smält och fått färg.
Servera kycklingen med tomatsås och dinkelspaghetti
Bild:
Björn Lindahl

149,00 kr

1 Dinkel spaghetti Ekologisk Kung markatta
0,00 kr /kg

69,90 kr /l

236,67 kr /kg

189,50 kr /kg

246,33 kr /kg

225,48 kr /kg

37,18 kr /kg

19,67 kr /kg

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

34,50 kr

6 000,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

3,99 kr /l

31,95 kr

119,75 kr /kg

111,90 kr /kg