Gå vidare till huvudinnehåll
Quornfilé och rostad aubergine med tomat- och paprikatäcke
Mia Troberg

Quornfilé och rostad aubergine med tomat- och paprikatäcke

45 minEnkelt
351,85 kr
4 portioner 46,56 kr per portion
Du kan också använda grönsakerna som pastasås. Rekvisita: Jean Dubost, Laguiole

1 mskOlivolja
2 mskRapsolja
1 krmSvartpeppar Malen
600 gVegetariska produkter
2 stAubergine
1 krmÖrtagårds Krydda
1 krmSalt
Tomatsås
4 stPlommontomater
400 gHela Tomater Konserverade
2 klyftaVitlök Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlFärsk timjan
2 krmSalt
2 stGul lök
150 gRiven Parmesanost, (1,5 dl)
2 stRöd Paprika
0,5 dlBasilika - färsk
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skär auberginerna på längden och sedan i 1 cm tjocka skivor tvärs över. Blanda med olja och salt och peppar. Lägg i en ugnsform och rosta ca 15 minuter så att de får lite färg men inte bränns.

3

Koka under tiden tomatsåsen. Skär tomaterna och paprikorna i bitar. Hacka löken och vitlöken. Mjukstek lök och vitlök några minuter i oljan. Tillsätt tomat, paprika, konserverad tomat. Krydda med salt och peppar. Låt koka ca 10 minuter.

4

Ta ut formen med aubergine ur ugnen. Häll över tomatsåsen. Strö över örterna och parmesan. Gratinera 15-20 minuter.

5

Stek quornfiléerna i olja, krydda med salt och peppar. Servera quornfiléerna med de gratinerade grönsakerna.

Näringsinnehåll:

Energi (kcal) 452,3

Protein (g) 26,8

Fett (g) 24,6

Kolhydrater (g) 24,7

Bild:

Angelica Söderberg