Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ingefärsdipp | ||
1 st | Lime | |
10 g | Chilifrukter, (0,5 st) | |
2 msk | Sesamolja | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 dl | Shoyu | |
1 msk | Sirap Agave | |
1 msk | Färsk ingefära | |
Topping | ||
11 g | Sjögräsark | |
1 handfull | Furikake | |
100 g | Ärtskott | |
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Avokado | |
0,25 st | Ananas Färsk | |
8 st | Rispapper | |
1 st | Vanliga morötter | |
250 g | Rättika | |
0,5 st | Gurka |
Mixa ihop alla ingredienser till dippen och häll upp i små skålar till var och en.
Skala morot, rättika, ananas och avokado. Skölj gurka och paprika. Skär ca 7 cm långa tunna strimlor av grönsakerna och frukten.
Värm vatten i en kastrull så att vattnet precis är så ljummet att du fortfarande kan känna med händerna utan att det är för varmt. Häll upp det i en vid form.
Doppa ner ett rispapper i taget i det ljumma vattnet i ca 20- 30 sek, släpp inte taget om det utan håll pappret med båda händerna lite försiktigt i ena kanten. Ta sedan upp det försiktigt och lägg ut platt på en fuktad handduk. Lägg frukt, grönsaksstavar och några ärtskott i mitten på risbladet så att hälften sticker upp. Vik sedan ihop till rullar.
Skär noriblad i remsor och vira runt varje rispappersrulle. Lägg upp rullarna på ett fat och strö över furikake. Servera med ingefärsdippen.
Bild:
Linnea Swärd
1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack