Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Gratäng | ||
| 2,5 dl | Vispgrädde | |
| 1 dl | Standardmjölk | |
| 800 g | Potatis Fast | |
| 700 g | Blomkål Färsk | |
| 2 msk | Smör | |
| 2 klyfta | Vitlök Färsk | |
| 1 tsk | Salt | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| Marinad | ||
| 1 msk | Honung Flytande | |
| 0,5 st | Citron | |
| 2 tsk | Rosmarin - torkad | |
| 0,5 dl | Olivolja | |
| 3 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Salt | |
| 600 g | Fläskkarré Skivor | |
| Sallad | ||
| 250 g | Vanliga morötter | |
| 3 st | Färsk persika | |
| 0,5 st | Citron | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Rödlök | |
Sätt ugnen på 200 grader. Skär fläskkarrén i så tjocka skivor som du önskar, om fläskkarrén inte redan är skivad.
Marinad: Blanda ihop citronsaft , olja, honung, rosmarin, salt och svartpeppar. Häll marinaden i en påse och lägg i köttet. Låt köttet marinera så länge som möjligt, gärna över natten i kylen.
Gratäng: Skiva potatis och blomkål tunt, gärna med en mandolin om du har.
Smält smör tillsammans med pressade vitlöksklyftor i en liten kastrull.
Varva potatis och blomkål i en ugnsfast form och slå på smöret lite i taget. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Blanda grädde med mjölk och slå över potatis och blomkål. Sätt in i ugnen ca 35 min.
Stek eller grilla köttet på båda sidor tills de är helt genomstekta.
Sallad: Ta bort kärnorna ur persikorna och skär ner dem i små bitar. Blanda med rivna morötter och finhackad rödlök. Ringla över lite olja och resten av citronsaften.
Bild:
Linnea Swärd

69,00 kr /l

13,97 kr /l

22,17 kr /kg

48,09 kr /kg

189,50 kr /kg

48,18 kr /kg

166,50 kr /kg

13,95 kr

57,90 kr /kg

30,00 kr /kg

145,00 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

111,90 kr /kg

1 426,19 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l