Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 dl | Vispgrädde | |
1 st | Kondenserad mjölk | |
50 g | Daim | |
300 g | Digestive original | |
150 g | Smör | |
2 st | Banan |
Lägg ner den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en stor kastrull. Fyll hela kastrullen med vatten så att det täcker burken + lite till. Låt puttra i 2 1/2 timme och se till att vattnet hela tiden täcker burken.
Ta upp burken och skölj i kallt vatten tills den svalnat helt. (Nu har mjölken blivit till kola)
Klä insidan av en springform med plastfolie. Smält smöret. Mixa eller krossa digestiven fint. Blanda digestive och smält smör till en jämn smet och täck botten av springformen med smeten. Låt digestivebottnen vila i kylen minst 1 timme.
Skiva bananerna och vispa grädden. Krossa daimen. Ta ut digestivebottnen ur formen och dra sakta av plasten.
Bred på kolan. Lägg ut bananen jämnt över. Klicka på eller spritsa på grädden och strö på daimen.
Ställ kallt tills kakan ska serveras!
Detta recept kommer från matildasmat.se
Bild:
Matilda Mattsson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla