Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Köttfärssås | ||
| 2 dl | Vatten | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 3 msk | Tomatketchup | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 0,5 tsk | Sambal Oelek | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 msk | Kalvfond Buljong | |
| Tillbehör | ||
| 300 g | Vanliga morötter | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 3 dl | Långkornigt Ris | |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och nötfärs tills färsen är helt genomstekt.
Tillsätt sambal oelek, ketchup, vatten, creme fraiche, köttfond, salt och peppar. Låt köttfärssåsen koka ihop ca 5-7 min.
Tillbehör: Skala och tärna morot och skölj och tärna gurka.
Servera köttfärssåsen tillsammans med ris och grönsaksplock.
Näringsvärde: 593 kcal, 32 g protein, 23 g fett, 62 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

69,90 kr /l

76,50 kr

34,95 kr /kg

19,67 kr /kg

179,75 kr /kg

13,95 kr /kg

62,78 kr /kg

83,90 kr /kg

1 014,71 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

230,56 kr /l


