Pakora med paneer
Arla

Pakora med paneer

30 minEnkelt
221,80 kr
8 portioner15,30 kr per portion
Pakoras är små grönsaksbitar som friterats och som oftast serveras som plockmat. Här består pakoran av paneer som marinerats i kryddor. Riktigt gott som en liten aptitretare eller att ställa fram på et buffébord.

450 gPaneer
Marinad
1 tskChilipulver
1 tskSalt Fint
3 mskCitronjuice - råpressad
1 tskKoriander - torkad
Frityrsmet
1 tskTimjan - torkad
1 tskChilipulver
150 gKikärtsmjöl
1 klyftaVitlök Vanlig
2 dlVatten
3 dlRapsolja
Instruktioner
1

Skär osten i stora tärningar.

2

Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke.

3

Lägg ner osten, rör om försiktigt och låt marinera ca 15 min.

4

Rör ihop mjöl, vatten, salt, pressad vitlök och kryddor till en jämn smet. Låt svälla ca 10 min.

5

Doppa ostbitarna i frityrsmeten och fritera sedan i oljan tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper. Servera i salladsblad med mango chutney.

Den friterade osten är även god att servera tillsammans med raita och sallad i exempelvis ett pitabröd alternativt som tapas med grönsaker, sallad och matyoghurt.

Bild:

Arla