Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Topping | ||
| 50 g | Ruccolasallat | |
| 30 g | Kapris, (3 msk) | |
| 35 g | Pinjenötter | |
| 1 kg | Rostbiff | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Salt | |
| Vitello tonnato | ||
| 0,75 dl | Kalvbuljong | |
| 350 g | Tonfisk i Olja, (2 dl) | |
| 0,5 dl | Rapsolja | |
| 4 st | Sardeller | |
| 3 st | Ägg | |
| 3 msk | Kapris | |
| 2 msk | Citronjuice - råpressad | |
| Tillbehör | ||
| 600 g | Delikatesspotatis, (25 st) | |
Sätt ugnen på 125 grader. Torka av köttet och lägg det i en ugnssäker form. Krydda runt om med salt och peppar.
Sätt in en köttermometer, spetsen ska vara i den tjockaste delen av köttet. Stek köttet i nedre delen av ugnen cirka 1 K timme till en innertemperatur på 55-60 grader. Ta ut köttet och låt det vila i folie.
Vitello tonnato: Separera äggulorna från äggvitan. Lägg tonfisken med sin olja i en matberedare tillsammans med äggulor, sardeller och kapris. Kör till en jämn massa och tillsätt oljan lite i taget. Blanda ner citron och buljong.
Servera köttet och såsen kalla med kokt potatis. Toppa med ruccola, pinjenötter och kapris.
Bild:
Emma Mattsson, Linnea Swärd

291,54 kr /kg

619,00 kr /kg

619,00 kr /kg

280,00 kr /kg

5,65 kr /l

255,65 kr /kg

536,88 kr /kg

4,20 kr /st

83,80 kr /l

24,39 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

41,06 kr /l