Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kyckling | ||
| 1 tsk | Chiliflakes | |
| 1 msk | Kycklingfond | |
| 900 g | Kycklingben | |
| 1 krm | Salt | |
| 2,5 dl | Vispgrädde | |
| 3 msk | Tomatpuré | |
| 2 tsk | Curry | |
| Tillbehör | ||
| 1 krm | Flingsalt | |
| 3 dl | Quinoa | |
| 250 g | Haricot Verts Fryst | |
| 1 msk | Smör | |
Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingklubborna i en ugnsform och strö över lite salt och chiliflakes.
Mixa eller vispa ihop grädde, tomatpuré, kycklingfond och curry. Häll blandningen över kycklingklubborna. Gratinera i ca 30- 35 min. Kolla med en gaffel att kycklingen är helt klar innan servering.
Tillbehör: Koka quinoa efter anvisning på paketet.
koka upp vatten till haricots vertsen och förväll dem 1 -2 min strax innan servering. Sila av och tillsätt lite flingsalt och en klick smör.
Servera kycklingen tillsammans med quinoa och haricots verts.
Näringsvärde: 618 kcal 31 g protein 40 g fett 29 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd

41,50 kr /kg

69,00 kr /l

101,90 kr /kg

42,11 kr /kg

37,95 kr

230,56 kr /l

29,17 kr /kg

119,75 kr /kg

31,95 kr

167,80 kr /kg

145,00 kr /kg