Gå vidare till huvudinnehåll
Pumpakaka med brynt smör
Mari Bergman

Pumpakaka med brynt smör

1 t 30 minEnkelt
128,80 kr
1 portion40,50 kr per portion
Pumpakaka med brynt smör

Pumpakaka
0,5 mskIngefära Malen
0,5 mskKardemumma Mald
2 tskBakpulver
150 gSmör
3 dlStrösocker
3 dlVetemjöl
2 tskVaniljsocker
0,5 tskFlingsalt
1 mskKanel Malen
1 kgButternutpumpa
3 stÄgg
0,5 dlMuscovadosocker
Glasyr
1 stCitron - Eko
2 dlFlorsocker
1 mskVatten
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en sockerkaksform.

2

Pumpakaka: Skala, kärna ur och riv pumpan fint på ett rivjärn.

3

Blanda samman den rivna pumpan med kanel, kardemumma, ingefära och farinsocker i en skål. Ställ åt sidan.

4

Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.

5

Bryn smöret.

6

Tillsätt pumpablandningen och det brynta smöret i äggsmeten. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.

7

Häll upp smeten i sockerkaksformen och grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter eller tills kakan är helt genomgräddad. Låt kakan svalna ordentligt.

8

Glasyr: Vispa ihop florsocker med vatten. Tillsätt rivet citronskal och några droppar citronsaft.

9

Ta kakan ur formen och ställ kakan på ett galler. Ringla glasyren över kakan och låt glasyren stelna.

Bild:

Roland Persson