Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
5 st | Pitabröd | |
25 g | Färsk bladspenat | |
600 g | Ryggbiff | |
0,5 st | Rödlök | |
1 st | Tomater | |
Marinad | ||
2 tsk | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
4 msk | Rapsolja | |
2 tsk | Dijonsenap | |
1 tsk | Kummin | |
Sås | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 msk | Olivolja |
Skär ryggbiffen i 3 tjocka skivor. Pressa vitlöken och rör ihop marinaden och lägg ner köttet. Låt det marinera medan du skivar tomat och rödlök och rör ihop såsen.
Stek biffarna några minuter på varje sida. Ta upp köttet och låt det vila 5 minuter innan du skär det i tunna skivor.
Värm pitabrödet i ugn eller brödrost. Fyll brödet med kött och grönsaker och toppa med vitlökssås.
Receptet kommer från kokboken "Studentköket" som är skriven och fotad av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlild. Boken ges ut av Ordalaget bokförlag.
Bild:
Lena Djuphammar, Pernilla Rönnlild
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt