Gå vidare till huvudinnehåll
Cheeseburgare
Mari Bergman

Cheeseburgare

15 minEnkelt
273,70 kr
4 portioner 33,05 kr per portion
En klassisk cheeseburgare med cheddarost - så saftig och god! Den går lika bra att grilla utomhus som i en panna på spisen.

Cheeseburgare
2 stTomater
0,5 stIsbergssallat
200 gCheddarost i Skivor
0,5 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
280 gHamburgerbröd
1 krmSalt
400 gNötfärs
Dressing
1 krmSalt
1 tskSambal Oelek
0,5 tskHonung Flytande
1,5 dlGräddfil
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskTomatpuré
Instruktioner
1

Burgare: Dela färsen i 4 delar och forma till burgare. Salta och peppra på båda sidor. Grilla burgarna i en grillpanna eller på utegrillen i ca 4 min på båda sidor så att de får en fin grillyta. Lägg två ostskivor på varje burgare och sänk värmen. Låt burgarna bli klara på låg värme och låt osten smälta.

2

Skölj salladsblad, skiva tomaterna och skala och skiva rödlöken.

3

Dressing: Blanda gräddfil, tomatpuré, sambal oelek och honung i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar.

4

Montering: Fördela dressing på underdelen av varje bröd. Lägg på ett salladsblad, tomatskivor, rödlöksskivor och hamburgare med ost. Lägg på överdelen av brödet och servera!

Styling: Carina Hejde & Mari Bergman

Näringsvärde: 549 kcal, 35 g protein, 24 g fett, 45 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir