Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Cheeseburgare | ||
2 st | Tomater | |
0,5 st | Isbergssallat | |
200 g | Cheddarost i Skivor | |
0,5 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
280 g | Hamburgerbröd | |
1 krm | Salt | |
400 g | Nötfärs | |
Dressing | ||
1 krm | Salt | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1,5 dl | Gräddfil | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Tomatpuré |
Burgare: Dela färsen i 4 delar och forma till burgare. Salta och peppra på båda sidor. Grilla burgarna i en grillpanna eller på utegrillen i ca 4 min på båda sidor så att de får en fin grillyta. Lägg två ostskivor på varje burgare och sänk värmen. Låt burgarna bli klara på låg värme och låt osten smälta.
Skölj salladsblad, skiva tomaterna och skala och skiva rödlöken.
Dressing: Blanda gräddfil, tomatpuré, sambal oelek och honung i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar.
Montering: Fördela dressing på underdelen av varje bröd. Lägg på ett salladsblad, tomatskivor, rödlöksskivor och hamburgare med ost. Lägg på överdelen av brödet och servera!
Styling: Carina Hejde & Mari Bergman
Näringsvärde: 549 kcal, 35 g protein, 24 g fett, 45 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel