Världens mustigaste gulaschsoppa med yoghurtdipp.
Hemmakock

Världens mustigaste gulaschsoppa med yoghurtdipp.

2 tEnkelt
744,25 kr
6 portioner60,98 kr per portion
P1 menys recept på gulaschsoppa från 10 januari 2007. Tänk på att använda riktig ungerskt paprikapulver, helst stark och rökt variant. Denna gulaschsoppa är mycket mustig, det är surkålen som svarar för det, även ni som inte tycker om surkål, pröva detta, ni kommer att bli glad överraskad. Pröva gärna att göra soppan med fläskkarré, det är mycket gott det också.

Sås
1 klyftaVitlök Färsk
400 gMatlagningsyoghurt Turkisk
1 tskKummin
Gulaschen
1,5 dlRött vin
1 tskTimjan - torkad
1 stPalsternacka
500 gRotselleri, (0,5 st)
2 mskVetemjöl
1 kgHögrev
10 gOxbuljong, (2 tärningar = 1 liter)
3 mskAjvar
5 klyftaVitlök Vanlig
1 tskKummin
2 stGul lök
2 mskRökt paprikapulver
400 gHela Tomater Konserverade
1 stMorötter
2 mskTomatpuré
400 gSurkål
1 stLagerblad
Instruktioner
1

Skär köttet i mindre tärningar. Skala och fintärna lök, vitlök och rotsakerna. Ta fram en rymlig gryta och en stekpanna.

2

Bryn först köttet i omgångar i olja och smör runt om, salta och peppra och flytta över till grytan.

3

Bryn nu även lök- och rotsakshacket och flytta över till köttet. Strö över paprika, vetemjöl och tomatpuré och fräs detta tillsammans med köttet och grönsakerna i ca 5-8 minuter på mellanstark värme.

4

Släck med rödvinet och buljongen.

5

Lägg ner timjan, lagerblad, kummin, Ajvar relish, tomaterna och surkålen. Koka upp, sänk värmen och låt det hela småputtra i ca 1½ timmar eller tills köttet känns helt mört. Rör gärna lite i grytan under tillagningens gång. Smaka av med ev. mera salt och peppar samt ev. lite chili.

6

Rör ihop alla ingredienser till dippen och servera till soppan och gärna med hackad persilja eller lite hackad färsk timjan.