Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta Vongole
Mari Bergman

Pasta Vongole

3 tEnkelt
522,75 kr
4 portioner 104,30 kr per portion
Det här är en maträtt som kräver lite framförhållning eftersom hjärtmusslorna måste ligga i vatten minst två timmar innan tillagning. Men därefter går rätten snabbt att laga och blir ljuvligt god - perfekt att laga till helgen!

4 mskOlivolja
250 gKörsbärstomater
3 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
2 dlVitt vin
1 krmSvartpeppar Malen
400 gSpaghetti
0,5 stPersilja - färsk
2 mskSmör
1 kgVongolemusslor
4 lVatten
0,5 stChilipeppar Röd
0,5 stCitron
Instruktioner
1

Blanda 2 l kallt vatten med 1 dl salt. Täck musslorna med vattnet. Rör om då och då. Låt stå minst en timme. Saltvattnet gör att musslorna spottar ut eventuell sand.

2

Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten. Upprepa saltvattenproceduren en gång till. Låt stå en timme.

3

Häll av saltvattnet och spola än en gång musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.

4

Koka upp saltat vatten till pastan. Koka pastan 1 min kortare än anvisningar på förpackningen.

5

Finhacka chilipeppar. Skala och finhacka vitlök. Finhacka persiljan. Halvera körsbärstomaterna.

6

Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs chili, vitlök och persilja. Lägg i tomaterna och fräs ytterligare i 4-5 min. Lägg i musslorna och rör om.

7

Tillsätt vin, lägg på locket och låt koka i ca 2 min, eller tills alla musslorna har öppnat sig.

8

Vänd ner nykokt pasta i musselkastrullen och låt dra i minst 2 min på svag värme under omrörning.

9

Riv över citronskal och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.

Bild:

Roland Persson