Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chili con Oumph | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Tomatpuré | |
380 g | Svarta Bönor | |
280 g | Vegetarisk Pulled | |
1 msk | Paprikakrydda | |
2 msk | Rapsolja | |
780 g | Krossade Tomater | |
2 st | Rödlök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Kinesisk soja | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
1 dl | BBQ-sås Original | |
Tillbehör | ||
185 g | Tacochips | |
0,25 st | Koriander - färsk | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
Grillade majskolvar | ||
1 krm | Flingsalt | |
400 g | Majskolv färdigkokt | |
1 dl | BBQ-sås Original | |
2 msk | Smör |
Värm ugnen till 225 grader.
Grillade majskolvar: Skär varje majskolv i två delar. Gnid in majskolvarna i smör och lägg dem i en ugnsfast form. Rosta i ugnen i ca 20-25 min.
Chili con Oumph: Skala och finhacka lök och vitlök och finhacka chili.
Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök och chili utan att det tar färg. Tillsätt paprikapulver och Oumph och fräs i ytterligare 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs samman i 30 sek. Tillsätt krossade tomater, soja, bbq-sås, salt och peppar och låt grytan puttra på medelvärme under lock i 10 min.
Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt bönorna i grytan och låt grytan puttra i ytterligare 5 min utan lock.
Grillade majskolvar: Ta ut majsen ur ugnen och strö över flingsalt. Lägg upp dem på ett fat tillsammans med extra bbq-sås i en skål vid sidan av.
Lägg upp chilin i djupa skålar och toppa med nachochips, koriander och yoghurt. Servera tillsammans med majskolvar och bbq-sås. Ät och njut!
Näringsvärde: 796 kcal, 27 g protein, 31 g fett, 86 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Majskolvar Förkokta Klass1 2-p
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant