Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 2 tsk | Vit balsamvinäger | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 2 st | Kvisttomater | |
| 600 g | Bratwurst | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| Gratäng | ||
| 75 g | Grana Padano | |
| 1 tsk | Rosmarin - torkad | |
| 200 g | Vanliga morötter | |
| 1,5 tsk | Salt | |
| 300 g | Potatis Fast | |
| 1,5 dl | Vispgrädde | |
| 3 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 1,5 dl | Havrebaserad matlagning | |
| 500 g | Palsternacka | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Gratäng: Skala och skiva morötter, potatis och palsternacka. Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök. Lägg alltsammans i en stor skål. Tillsätt rosmarin, grädde, havregrädde, salt och peppar. Riv grana padano och tillsätt hälften till rotfrukterna. Blanda om ordentligt och lägg över allting i en ugnsfast form. Strö över resten av den rivna osten och sätt in i ugnen ca 30-35 min.
Tillbehör: Stek korven på medelvärme i lite olja ca 5-10 min.
Skölj och strimla sallad och skölj och skär gurka och tomat i bitar. Blanda samman i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Servera korv och sallad tillsammans med rotfruktsgratängen
Styling & Rekvisita (glas): www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 824 kcal, 28 g protein, 52 g fett, 42 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

62,78 kr /kg

109,90 kr /kg

126,50 kr /kg

27,90 kr /kg

317,50 kr /kg

13,95 kr /kg

22,17 kr /kg

69,00 kr /l

38,42 kr /kg

42,00 kr /l

33,90 kr /kg

187,80 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,95 kr

29,17 kr /kg

34,50 kr

217,27 kr /kg

