Gå vidare till huvudinnehåll
Caesarsallad med grillad lax
Mari Bergman

Caesarsallad med grillad lax

45 minEnkelt
565,20 kr
4 portioner100,78 kr per portion
Grillad färsk lax som serveras med caesarsallad. En god rätt som passar lika bra till lunch som till middag!

Caesarsallad
4 krmSalt Fint
30 gSurdegsbröd
2 krmSvartpeppar
180 gRomansallat
125 gRädisor
1 mskOlivolja
600 gFärsk laxfilé
250 gSparris Färsk
150 gSugarsnaps
50 gParmesanost
Caesardressing
20 gAnsjovisfiléer
1 tskDijonsenap
1 stÄgg
1 krmSvartpeppar
2 krmSalt Fint
1 mskVitvinsvinäger
50 gParmesanost
1 dlRapsolja
Instruktioner
1

Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag. Ta fram ingredienserna till dressingen och låt de bli rumstempererade.

2

Caesarsallad: Lägg den hela laxfilén på ett fat/skärbräda, behåll skinnet på. Krydda med salt och peppar.

3

Grilla den hela laxen med skinnsidan nedåt på utegrillen i ca 5 min. Lägg sedan på locket på grillen och låt laxen grilla klart i ca 15-20 min.

4

Caesardressing: Finriv parmesanosten. Blanda riven ost, äggula, ansjovisfiléer, dijonsenap och vinäger i en hög skål eller mixerkanna. Mixa samman till en slät dressing med hjälp av en stavmixer.

5

Tillsätt oljan droppvis i en tunn stråle medan du mixar till en fin konsistens. Smaka av dressingen med salt och peppar.

6

Caesarsallad: Skär sugarsnapsen på längden och skiva rädisorna tunt. Lägg grönsakerna i en skål med kallt vatten.

7

Skär bort den nedersta biten av sparrisen. Pensla sparris och brödskivor runt om med olja.

8

Skär salladen i stora bitar.

9

Grilla sparris och brödskivor på utegrillen så att de får en fin grillyta runt om.

10

Sila av vattnet från sugarsnapsen och rädisorna. Blanda sallad, sugarsnaps och rädisor med hälften av caesardressingen. Lägg upp salladen på ett stort fat.

11

Skär den grillade sparrisen i tre bitar och bryt de grillade bröden i bitar.

12

Ta bort skinnet från laxen och dela laxen i bitar.

13

Toppa salladen med sparris, brödbitar och lax. Ringla över resten av dressingen och toppa med riven parmesanost.