Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Romansallat | |
Guacamole | ||
0,5 st | Lime | |
1 krm | Salt | |
1 st | Avokado | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Quesadillas | ||
1 msk | Olivolja | |
0,75 tsk | Salt | |
320 g | Tortilla Wrap | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
150 g | Riven Ost | |
1,5 tsk | Torkad oregano | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,25 tsk | Strösocker | |
230 g | Tacosås |
Sätt ugnen på 100 grader.
Guacamole: Mixa samman avokadokött, en liten vitlöksklyfta, olja och limeskal- och saft till en röra med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Quesadillas: Bryn färsen i olja tillsammans med paprikapulver, spiskummin, oregano, socker, salt och peppar på medelhög värme.
Lägg ut 4 av tortillabröden på en skärbräda och bred ett jämt lager av tacosås på varje bröd. Fördela färsen ovanpå och strö över riven ost. Lägg de andra 4 bröden över och tryck ihop.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek varje tortilla ca 2 min på varje sida så att de blir fint gyllene. Förvara dem i ugnen medan du gör resten.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen.
Dela varje tortilla i 4 tårtbitar och servera tillsammans med guacamole och strimlad sallad.
Näringsvärde: 786 kcal, 43 g protein, 46 g fett, 48 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria