Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 0,5 tsk | Dijonsenap | |
| 3 msk | Tomatpuré | |
| 0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 st | Grönsaksbuljong | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 krm | Salt | |
| 400 g | Vegetarisk Korv | |
| 1 tsk | Japansk soja | |
| 4 dl | Havrebaserad matlagning | |
| 1 tsk | Rapsolja | |
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka löken och skär korven i strimlor eller slantar.
Stek i rapsolja på medelhög värme i en stekpanna tills det har fin stekyta, cirka 10 minuter.
Slå på växtbaserad icke-grädde och tillsätt tomatpuré och grönsaksbuljong. Rör och låt det puttra i 5–10 minuter.
Smaka av med dijonsenap och sojasås och krydda eventuellt med salt och peppar.
Klimatavtryck per portion: 0,31 kg CO 2 e
Näringsinnehåll per portion: Energi (kcal): 773 Protein (g): 24,3 Fett (g): 32,7 Varav mättat fett (g): 9,7 Kolhydrater (g): 84,4 Fiber (g): 19,6 Närings- och klimatberäkningar är gjorda i programmet Dietist Net. Näringsdatan är hämtad från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas och klimatdatan är från RISE och CarbonCloud.

19,67 kr /kg

115,42 kr /kg

42,00 kr /l

153,26 kr /kg

119,75 kr /kg

1 014,71 kr /kg

3,99 kr /l

29,17 kr /kg

296,67 kr /l

40,56 kr /l
