Gå vidare till huvudinnehåll
Chicken korma
Mari Bergman

Chicken korma

1 t 30 minEnkelt
653,60 kr
4 portioner 43,20 kr per portion
Chicken korma är en traditionell rätt i det indiska köket. Servera gärna med lemonrice, raita och naanbröd.

Kormasås
0,5 tskGaram Masala
1 tskChilipeppar Färsk
1 stKoriander - färsk
1 krmNejlikor Hela
1 stKardemumma Hel
0,25 tskChilipulver
1 stLagerblad
1 tskKoriander - torkad
0,5 tskSalt
1 dlVatten
1 mskSmör
1 stKanel Hel
Kryddpasta
2 stRödlök
2 mskSmör
0,5 dlYoghurt för Matlagning
2 stKardemumma Hel
0,5 dlCashewnötter Naturella
Kyckling
1 tskSalt
0,5 dlYoghurt för Matlagning
1 tskFärsk ingefära
0,25 tskChilipulver
600 gFärsk kycklingfilé
0,5 tskTorkad gurkmeja
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskGaram Masala
Instruktioner
1

Kyckling: Tärna kycklingfilén.

2

Blanda yoghurt med riven vitlök, riven ingefära, garam masala, gurkmeja, chilipulver och salt i en skål. Lägg ner kycklingen och blanda om väl. Plasta kycklingen och marinera i kylen i minst 1 tim.

3

Kryddpasta: Skala och skiva löken och bryn den i smör på medelvärme tillsammans med kardemumma. Tillsätt cashewnötter när löken är gyllene och mjuk. Blanda om och häll över blandningen i en matberedare/blender. Tillsätt yoghurt och mixa till en slät pasta.

4

Kormasås: Tillsätt nytt smör i pannan och lägg i lagerblad, kryddnejlikor, kanelstång, kardemumma och finhackad chili. Fräs samman kryddor och chili och tillsätt den marinerade kycklingen, kryddpastan, vatten, garam masala, koriander och chilipulver.

5

Låt kycklingen puttra under lock på medelvärme i ca 15 min.

6

Smaka av grytan med salt och strö över färsk koriander. Servera med ris och naan bröd att doppa i såsen.

Bild:

Nurlan Emir