Gå vidare till huvudinnehåll
Brasiliansk bönsoppa med avokado och fetaost
Mia Troberg

Brasiliansk bönsoppa med avokado och fetaost

30 minEnkelt
224,55 kr
4 portioner 30,71 kr per portion
Fiberrik soppa med mycket antioxidanter. Passar även bra att ta med i lunchlådan.

2 krmSalt
1 tskSpiskummin
130 gVanliga morötter, (2 st)
1 stChilipeppar Röd
5 klyftaVitlök Vanlig
1 stApelsin
1 stRödlök
2 mskOlivolja
510 gSvarta Bönor, (6 dl)
5 dlKrossade Tomater
Topping
60 gFetaost
200 gVanliga Tomater
1 stBasilika - färsk, (1 dl)
1 stAvokado
Instruktioner
1

Tärna moroten och finhacka chilin. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt morötter, bönor, chili, finkrossade tomater, pressad apelsin, och kryddor.

2

Koka 10 minuter tills morötterna är mjuka.

3

Topping: Tärna tomater och avokado. Toppa soppan med avokado, tomat, smulad fetaost och färska örtkryddor.

Näringsinnehåll: Energi (kcal) 335,8, Protein (g) 13,7, Fett (g), 15,8 Kolhydrater (g) 29,3

Bild:

Linnea Swärd