Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Ingredienser | ||
| 200 g | Burrata | |
| Bakade tomater | ||
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 2 krm | Salt | |
| 2 tsk | Rapsolja | |
| 500 g | Körsbärstomater | |
| Gremolata | ||
| 1 st | Citron - Eko | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 1 st | Basilika - färsk | |
| 3 krm | Salt | |
| 0,5 dl | Rapsolja | |
| Pumpakrisp | ||
| 1 msk | Pumpakärnor | |
| 1 krm | Flingsalt | |
Värm ugnen till 150 grader.
Bakade tomater: Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med lite salt och peppar. Rosta tomaterna i ca 30-40 min.
Ta ut tomaterna och låt svalna.
Gremolata: Mixa samman basilika, persilja, skalad vitlöksklyfta, olja, salt och peppar till en gremolata. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft strax innan servering.
Pumpakrisp: Rosta pumpafröna gyllene i en varm stekpanna med lite flingsalt. Låt svalna och finhacka.
Servering: Skär burratan i mindre bitar. Fördela tomater, burrata och gremolata i små portionsskålar. Toppa med pumpakrisp.
Bild:
Lina Eriksson

385,00 kr /kg

1 Cocktailtomater på Kvist Klass1
79,90 kr /kg

55,94 kr /kg

21,95 kr /st

179,67 kr /kg

133,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

29,17 kr /kg

40,56 kr /l

217,27 kr /kg

158,53 kr /kg