Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Karamelliserade chokladpopcorn | ||
| 1 msk | Smör | |
| 50 g | Mörk chokladkaka | |
| 1 krm | Salt | |
| 240 g | Popcorn, (5 dl) | |
| 1 msk | Strösocker | |
| Chokladkräm | ||
| 2 msk | Brygg- och kokkaffe | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 200 g | Kolasås, (1,5 dl) | |
| 200 g | Färskost Naturell | |
| 150 g | Mörk chokladkaka | |
Karamelliserade chokladpopcorn: Hetta upp strösockret försiktigt i en stekpanna, försök att inte röra så mycket.
När sockret har smält och antagit en ljusbrun ton klickar du i smöret och låter det smälta med.
Lägg sedan i färdigpoppade popcorn och rör ordentligt med en träslev.
Lägg ut popcornen på en bricka. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikron i omgångar om 20 sekunder.
Ringla över chokladen, salta och låt popcornen svalna och chokladen stelna.
Chokladkräm: Vispa grädden fluffig.
Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikron i omgångar om 20 sekunder.
Blanda den smälta chokladen med kolasås, starkt kaffe och färskost.
Vänd sedan ner grädden med en slickepott.
Skeda upp eller spritsa ut chokladkrämen på tallrikar eller i portionsglas.
Vid servering: Toppa chokladkrämen med popcorn och servera.
Bild:
Linnea Swärd

1 036,88 kr /kg

120,63 kr /kg

164,33 kr /kg

93,17 kr /l

436,00 kr /l

171,14 kr /kg

145,00 kr /kg

29,17 kr /kg

22,95 kr /kg


