Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 3 st | Morötter | |
| 1 krm | Cayennepeppar | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 400 g | Vegetarisk Färs | |
| 2 dl | Havrefraiche | |
| 500 g | Potatis Fast | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 tsk | Sambal Oelek | |
| 400 g | Krossade Tomater | |
| 0,5 msk | Strösocker | |
| 1 tsk | Kummin hel | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 st | Palsternacka | |
| 4 skiva | Skivat rågbröd | |
| 2 tsk | Torkad oregano | |
| 1 st | Grönsaksbuljong | |
| 1 l | Vatten | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 4 msk | Tomatpuré | |
Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skala och tärna upp potatis, morot och palsternacka.
Stek färsen på hög värme i olja i en gryta. Sänk värmen och tillsätt lök, stek mjuk i 2-3 minuter.
Tillsätt vitlöken och stek även den någon minut innan du går i med potatis, morötter och palsternacka.
Krydda med tomatpuré, sambal oelek, mortlad kummin, oregano, cayennepeppar, strösocker, 1 tsk salt och svartpeppar. Rör runt ordentligt och låt detta steka med i någon minut.
Häll på krossade tomater, buljongtärningen och vatten. Rör runt och låt soppan koka upp. Sänk värmen och låt soppan koka i 30 minuter, eller tills grönsakerna mjuknat.
Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar. Servera tillsammans med creme fraiche och bröd.
Bild:
Julia Thielen

13,95 kr /kg

77,72 kr /kg

102,50 kr /l

22,17 kr /kg

19,67 kr /kg

179,75 kr /kg

37,18 kr /kg

33,90 kr /kg

78,75 kr /kg

31,95 kr

34,50 kr

29,17 kr /kg

22,50 kr /kg

678,00 kr /kg

217,27 kr /kg

34,95 kr

3,99 kr /l

40,56 kr /l

119,75 kr /kg


