Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Saffransnudlar | ||
| 1 tsk | Salt | |
| 0,5 g | Saffran | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 300 g | Risnudlar | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| Till serveringen | ||
| 4 msk | Sweet Chili | |
| 100 g | Sockerärta | |
| 6 st | Sparris Färsk | |
| Marinad | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 dl | Teriyakisås | |
| 500 g | Laxfilé | |
| 5 msk | Sesamfrö | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 1 st | Färsk ingefära | |
En god rätt med vackra färger. Laxen med sitt svartvita hölje, nudlarna lyser i gult, sockerärtor och sparris i skönaste grönt.
Riv ingefäran och blanda den med teriyakisåsen. Pensla laxen med såsen. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form. Strö över sesamfröna. Salta och peppra. Stek laxen i 200 grader varm ugn i 15 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet. Rör ner olivolja, saffran, salt och peppar.
Dela varje sparris i 3 bitar. Koka sparris och sockerärtor i 3-4 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
Lägg upp lax, nudlar och sockerärtor på fat. Droppa över sweet chilisås och servera
Bild:
Ann Lindberg

41 900,00 kr /kg

149,72 kr /kg

63,00 kr /l

246,33 kr /kg

211,80 kr /kg

183,80 kr /l

184,88 kr /kg

972,37 kr /kg

299,00 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
88,95 kr

1 014,71 kr /kg