Gå vidare till huvudinnehåll
Ratatouillepanna med chorizo och bakade ägg
Mari Bergman

Ratatouillepanna med chorizo och bakade ägg

40 minEnkelt
148,80 kr
4 portioner 15,95 kr per portion
Ratatouillepannan går bra att förbereda en dag i förväg fram till punkt 7. Knäck äggen i pannan och gratinera i ugnen när det är dags för middag.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Ratatouillepanna
1 mskGrönsaksbuljong
0,5 mskBalsamvinäger
1 stTomater
1 stGul lök
0,5 dlVatten
1 tskSpiskummin
1 tskTimjan - torkad
4 stÄgg
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 tskBasilika - torkad
200 gKrossade Tomater
1 mskTomatpuré
300 gChorizo
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
1 stPaprika
1 tskPaprikakrydda
0,5 stZucchini
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Ratatouillepanna: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna zucchini och paprika. Skär korven i skivor.

4

Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs alltsammans med spiskummin, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar i ca 5 min. Rör om då och då.

5

Skölj och grovhacka tomaten.

6

Tillsätt buljong/fond, balsamvinäger och tomatpuré. Blanda om och fräs ytterligare i 30 sek. Tillsätt krossade tomater, vatten och hackade tomater. Låt ratatouillen puttra på låg värme i ca 5 min. Smaka av och krydda ev mer.

7

Knäck äggen i ratatouillepannan och grädda klart i ugnen i ca 10 min.

Servera tillsammans med ris.

Näringsvärde: 576 kcal, 22 g protein, 28 g fett, 58 g kolhydrater

Bild:

Andrea Klintbjer