Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Basmatiris | |
| Ratatouillepanna | ||
| 1 msk | Grönsaksbuljong | |
| 0,5 msk | Balsamvinäger | |
| 1 st | Tomater | |
| 1 st | Gul lök | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| 1 tsk | Spiskummin | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 4 st | Ägg | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 tsk | Basilika - torkad | |
| 200 g | Krossade Tomater | |
| 1 msk | Tomatpuré | |
| 300 g | Chorizo | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 st | Paprika | |
| 1 tsk | Paprikakrydda | |
| 0,5 st | Zucchini | |
Värm ugnen till 200 grader.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Ratatouillepanna: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna zucchini och paprika. Skär korven i skivor.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs alltsammans med spiskummin, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar i ca 5 min. Rör om då och då.
Skölj och grovhacka tomaten.
Tillsätt buljong/fond, balsamvinäger och tomatpuré. Blanda om och fräs ytterligare i 30 sek. Tillsätt krossade tomater, vatten och hackade tomater. Låt ratatouillen puttra på låg värme i ca 5 min. Smaka av och krydda ev mer.
Knäck äggen i ratatouillepannan och grädda klart i ugnen i ca 10 min.
Servera tillsammans med ris.
Näringsvärde: 576 kcal, 22 g protein, 28 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Andrea Klintbjer

99,80 kr /kg

19,67 kr /kg

4,20 kr /st

37,18 kr /kg

95,83 kr /kg

56,90 kr /kg

49,83 kr /kg

59,95 kr /kg

3,99 kr /l

131,90 kr /l

30,50 kr

33,95 kr

217,27 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

33,95 kr

119,75 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

31,95 kr