Gå vidare till huvudinnehåll
Vattenmelonsallad med mynta och grillad halloumi
Mari Bergman

Vattenmelonsallad med mynta och grillad halloumi

20 minEnkelt
208,60 kr
4 portioner 38,85 kr per portion
Sallad på vattenmelon, gurka och mynta serveras till grillad halloumi – en fräsch och svalkande vegetarisk rätt som passar bra att servera både till lunch eller middag.

1 stLime
1 000 gVattenmelon, (1 st)
1 krmSalt
1 stMynta - färsk
1 stGurka
1 krmSvartpeppar Malen
60 gSalladslök
1 mskOlivolja
450 gHalloumi
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Hetta upp olja i en stekpanna och stek de hela halloumibitarna runt om på alla sidor så att de får en fin gyllene stekyta. Lägg över halloumin i en ugnsfast form och sätt in i ugnen i ca 15 min.

3

Skala vattenmelonen och skär melonen i 2x2 cm bitar. Strimla salladslöken och finhacka en halv kruka mynta. Blanda melon, salladslök och mynta på ett fat.

4

Hyvla långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare. Fördela gurkskivorna runt om. Tillsätt rivet limeskal och pressa över limesaft. Ringla över olja och krydda med lite salt och peppar.

5

Ta ut halloumin och skär den i skivor. Toppa melonsalladen med halloumin och dekorera med myntakvistar. Ät och njut!

Näringsvärde: 522 kcal, 27 g protein, 34 g fett, 26 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir