Gå vidare till huvudinnehåll
Kryddig korma
Kokbok

Kryddig korma

30 minEnkelt
232,70 kr
4 portioner 39,51 kr per portion
En enkelt variant av indiska rätten korma, här med sälta från halloumi tillsammans med söta russin. Receptet kommer från kokboken "Studentköket" som är skriven och fotad av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlild. Boken ges ut av Ordalaget bokförlag.

2,5 tskTorkad gurkmeja
1 stGul lök
1,5 dlVispgrädde
800 gHela Tomater Konserverade
2 tskChilipulver
1 dlCashewnötter Naturella
200 gHalloumi
0,5 tskSalt
2,5 tskKardemumma Mald
2,5 tskKanel Malen
1 dlRussin
500 gBlomkål Fryst
3 mskRapsolja
Instruktioner
1

Riv löken på ett rivjärn. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med kryddorna några minuter.

2

Tillsätt tomaterna och mosa dem med en trägaffel. Dela blomkålen i små buketter. Lägg i såsen och låt puttra tills den är mjuk.

3

Tillsätt grädde, salt och cashewnötter och koka ihop några minuter. Smaka av med mer salt om det behövs.

4

Tärna halloumin och stek i oljan. Servera kormasåsen med ris och toppa med halloumi och russin.

Bild:

Lena Djuphammar, Pernilla Rönnlild