Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kyckling | ||
| 2 msk | Honung | |
| 3 krm | Chilipulver | |
| 1 dl | Japansk soja | |
| 0,5 dl | Olivolja | |
| 1 tsk | Paprikakrydda | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 0,5 dl | Tomatpuré | |
| 1 klyfta | Vitlök | |
| 1 kg | Kycklingklubba Fryst | |
| Tillbehör | ||
| 4 dl | Långkornigt Ris | |
| Passionsfruktssalsa | ||
| 1 st | Passionsfrukt | |
| 1 st | Paprika | |
| 0,25 st | Chilipeppar Röd | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 0,5 st | Lime | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda med soja, olja, chilipulver, paprikapulver, tomatpuré och honung i en bunke. Tillsätt kycklingen och marinera minst 10 min men gärna längre om du har tid. Lägg över kycklingen med marinaden i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 45 min eller tills kycklingen är helt genomstekt. Efter halva tiden så kan du ösa marinadvätskan med en sked över kycklingen.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Passionsfruktssalsa: Skölj och tärna paprika och tomat fint. Skölj och finhacka chilin. Blanda i en skål och tillsätt passionsfrukt, limesaft och en nypa salt.
Servera kycklingen tillsammans med ris och passionsfruktssalsa.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde per portion: Kcal: 659, Protein 46 g, Fett 29 g, Kolhydrater 52 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell

319,00 kr /kg

217,27 kr /kg

45,95 kr /kg

47,50 kr /kg

276,39 kr /kg

69,83 kr /kg

238,00 kr /kg

111,80 kr /kg

42,02 kr /kg

111,90 kr /kg

31,95 kr

296,67 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

31,95 kr

119,75 kr /kg
