Grillade kycklingben med vattenmelon, avokado och citrussallad
Mari Bergman

Grillade kycklingben med vattenmelon, avokado och citrussallad

20 minEnkelt
229,66 kr
4 portioner23,12 kr per portion
En snabb, lättlagad och enkel grillmiddag. Med färdigmarinerade kycklingben och en vacker och god sallad på melon, citrus och fetaost har du grillmiddagen färdig på ett kick.

Kyckling
900 gKycklingben Färska Kryddade
Melonsallad
1 stVattenmelon
2 krmSalt Fint
1 stChilipeppar Röd
2 stLime
2 stApelsin
1 stMynta - färsk
1 stGrapefrukt
2 stAvokado
150 gFetaost
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Kyckling: Grilla kycklingbenen runt om i ca 15-20 min. Eller tills kycklingen är helt genomstekt och har en fin grillyta.

2

Melonsallad: Skala melon, grapefrukt, apelsin och lime. Tärna eller gröp ur små runda bollar av melonen. Skär grapefrukt, apelsin och lime i tunna skivor.

3

Tärna avokadoköttet. Skölj och finhacka chili och hälften av myntan. Tärna fetaosten. Blanda ihop salladen på ett fat och ringla över olivolja. Krydda med lite salt och peppar efter smak och dekorera med några myntablad.

Servera de grillade kycklingbenen tillsammans med melonsalladen.

Bild:

Nurlan Emir