Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
| 2 dl | Rårörda Lingon | |
| Potatisstomp | ||
| 25 g | Smör | |
| 700 g | Potatis Fast | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| Wallenbergare | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 st | Ägg | |
| 0,5 dl | Vispgrädde | |
| 1 msk | Smör | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Salt | |
| 500 g | Kycklingfärs | |
Potatisstomp: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Wallenbergare: Mixa samman kycklingfärsen med salt, peppar och äggulor. Gärna med hjälp av en matberedare, annars för hand. Tillsätt grädden i en tunn stråle lite i taget.
Forma 8 små eller 4 stora biffar med vattensköljda händer.
Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna några minuter på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Potatisstomp: Sila av potatisvattnet och mosa samman potatisen med smör och salt efter smak till ett stomp.
Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten på spisen.
Servera dina kycklingwallenbergare med potatisstomp, gröna ärtor och lite rårörda lingon.
Näringsvärde: 633 KCAL 38 G PROTEIN 31 G FETT 48 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd

53,25 kr /kg

87,80 kr /kg

16,48 kr /kg

4,20 kr /st

69,00 kr /l

113,69 kr /kg

145,00 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr