Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Bakad sötpotatis | ||
| 1 st | Bakplåtspapper | |
| 4 st | Sötpotatis | |
| Fetaoströra | ||
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 150 g | Fetaost | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
| Sallad | ||
| 1 tsk | Vit balsamvinäger | |
| 70 g | Ruccolasallat | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Gurka | |
| Kikärtor | ||
| 0,5 st | Rödlök | |
| 0,5 tsk | Paprikakrydda | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Cayennepeppar | |
| 380 g | Kikärtor Kokta | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Bakad sötpotatis: Lägg sötpotatisarna på en bakplåtsklädd plåt och baka i ugnen ca 50-60 min.
Fetaoströra: Smula ner fetaosten i en skål. Skölj och finhacka persilja och skala och riv vitlök. Blanda med fetaosten och tillsätt olja. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Kikärtor: Skala och finhacka rödlök. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor på medelvärme och krydda med paprikapulver, cayennepeppar och en nypa salt. Fräs under omrörning ca 5 min.
Sallad: Skölj ruccola samt skölj och tärna gurkan smått. Blanda i en skål och tillsätt lite olja och vinäger.
Bakad sötpotatis: Ta ut sötpotatisarna och skär ett snitt i varje potatis. Tryck med tumme och pekfinger i botten så att de öppnar sig. Salta lite lätt och lägg lite fetaoströra i varje potatis så att det smälter en aning. Toppa med kikärtorna och ytterligare lite fetaoströra.
Servera tillsammans med sallad.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 642 kcal, 22 g protein, 16 g fett, 101 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

39,86 kr /kg

159,67 kr /kg

21,95 kr /st

291,54 kr /kg

62,78 kr /kg

30,00 kr /kg

50,00 kr /kg

0,83 kr /st

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

187,80 kr /l

31,95 kr

31,95 kr