Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Topping | ||
| 1 msk | Florsocker | |
| Mördegsbotten | ||
| 1 tsk | Vaniljsocker | |
| 3 dl | Vetemjöl | |
| 150 g | Smör | |
| 3 msk | Strösocker | |
| 1 krm | Salt | |
| Fyllning | ||
| 2 st | Citron - Eko | |
| 0,5 dl | Vetemjöl | |
| 2 dl | Strösocker | |
| 3 st | Ägg | |
| 0,5 msk | Vaniljsocker | |
Mördegsbotten: Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingredienser och nyp ihop med kylskåpskallt smör till en deg.
Tryck ut degen i ett jämnt lager i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills botten börjar få lite färg på ytan.
Citronfyllning: Riv/zesta skalet på citronerna och pressa ur saften i en skål.
Vispa ihop ägg och socker. Blanda sedan ned vetemjöl, vaniljsocker och citronjuice/zest.
Häll smeten över mördegsbotten och grädda kakan i ca 10-12 minuter. Kakan ska vara kladdig, men inte lös. Låt svalna.
Pudra kakan med florsocker när den svalnat något och skär i bitar.
Bild:
Kerstin Eriksson

68,44 kr /kg

4,20 kr /st

35,00 kr /kg

137,19 kr /kg

8,98 kr /kg

145,00 kr /kg

22,50 kr /kg

29,17 kr /kg