Pumparavioli med gremolata

Pumparavioli med gremolata

45 minEnkelt
182,20 kr
4 portioner22,00 kr per portion
Förrätt i form av härlig pumparavioli med smakrik gremolata. Receptet går även bra att göra med andra sorters pumpa.

Gremolata
1 krmSalt Fint
1 stBladpersilja - färsk
1,5 dlOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 krmSvartpeppar Malen
1 stCitron
Pumparavioli
1 stGrönsaksbuljong
300 gVetemjöl Durum
200 gRicottaost
0,5 stCitron
1 krmSalt Fint
1 dlOlivolja
5 dlVatten
4 stÄgg
200 gButternutpumpa
Instruktioner
1

Pumparavioli: Blanda tre ägg, en äggula, mjöl och vatten till en slät och elastisk pastadeg i en degblandare ca 10 minuter, eller 15 minuter om den knådas för hand. Plasta degen och låt vila i kylen 1 timme.

Skala och skär pumpan i grova bitar och koka den mjuk i buljongen (1 tärning + 5dl vatten). Häll av vätskan och låt pumpan ånga av. Mixa till en slät puré. Blanda pumpapuré, olja, ricotta och citronzest från 1/2 citron. Krydda med salt.

Kavla ut pastadegen i omgångar på ett mjölat bakbord till en avlång remsa, ca 15 x 30 cm. Den ska vara ca 2 mm tjock. Lägg 1 msk av pumpafyllningen med ca 8 cm mellanrum längs med hälften av pastaarket. Pensla lite vatten runt om varje fyllning. Lägg försiktigt på resterande utkavlad pasta som ett lock och tryck försiktigt med fingrarna ut ev. luft som bildats mellan pastadegen kring fyllningen. Stansa ut fyllningarna som små rundlar med ett mått, eller skär med en räfflad pastakniv, ca 2–3 cm från kanten av fyllningen. Upprepa tills pasta och fyllning är slut.

Mjöla varje ravioli väl och låt pastan stelna i rumstemperatur ca 15 minuter. Koka under tiden upp välsaltat vatten i en stor kastrull. Koka raviolin i omgångar på medelhög värme ca 5 minuter. Plocka försiktigt upp pastan med en hålsil.

Gremolata: Skala vitlöken. Mixa vitlök, citronzest från en citron, citronsaften, persilja och olja. Smaka av med salt och peppar.

Vid servering: Lägg 3–4 nykokta ravioli på tallrikar och ringla över rikligt med gremolata.

Bild:

Katarina Di Leva